La processionària, combatre-la de forma natural

  • Informació
  • Ubicació

Coneixerem els mecanismes naturals per combatre la processionària i altres plagues i durem a terme accions per fer-ho! Saps que alguns ocells se la mengen? Construirem caixes niu per aquests "insecticides" naturals!

Lloc: esplanada del Santuari de Lurdes de Prats de Lluçanès.

PER PARTICIPAR A AQUESTA ACTIVITAT CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA A TRAVÉS DEL SEGÜENT FORMULARI, a través del correu-e adeffa@gmail.com o del telèfon 616.36.32.61

PROGRAMA

9:30 h a 10:30 h: Xerrada “La processionària: combatre-la de forma natural”, a càrrec de Xavier Bayer (Estudi i Divulgació de Natura, EDN). Ens ajudarà a entendre com alguns insectes i animals es converteixen en plagues i ens proposarà mètodes naturals per impedir-ho.

10:30 h: L’Ajuntament de Prats de Lluçanès ens convida a esmorzar.

10:45 h – 12:15 h: Taller de caixes niu per insectívors. Entre tots farem caixes de diferents mides i formes per atraure depredadors naturals a les zones on hi ha processinària. Explicarem com es construeixen i quines caracterìstiques han de tenir per a cada espècie.

12:30 h – 13:30 h: Activitat de penjar les caixes niu que s’han construït, al lloc que es consideri més oportú, prop de l’església de Lurdes. S’explicarà la forma correcte de penjar-les, el manteniment de les caixes niu, el seguiment de les caixes i també s’ensenyaran diferents tipus de menjadores, per afavorir que els ocells no marxin durant els períodes de poc menjar.

Hi col·labora l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

 

 

Observacions

Compartir: