Durant la Setmana de la Natura diverses activitats t’aproparan a descobrir els animals del nostre entorn! A continuació us destaquem diverses activitats relacionades amb la fauna de Catalunya.

Trobareu totes les activitats que hi ha a data d’avui al llistat d’activitats o al mapa d’activitats.

Dissabte 28 de maig

Sortida de camp d’identificació d’ocells nocturns

Coneixes el cant del Siboc o de l’Enganyapastors? o com de diferents són els xiulets i les veus del Mussol comú, Xot i Gamarús? Fent ús d’un focus, observarem a curta distància algunes de les espècies nocturnes.

Població: Viladecans
Organitza: Consorci per las Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat

Seguint el rastre de la llúdriga – activitat familiar

La llúdriga torna a viure a l’Estany després d’haver-ne desaparegut durant molts anys! A través d’un conte coneixerem la seva història. També farem un joc sobre la llúdriga i altres animals de l’Estany, farem recerca de rastres i un taller d’empremtes.

Població: Banyoles
Organitza: Escola de Natura de Banyoles

Curs flaix d’introducció a l’ornitologia de Montsant

ICO-observant_als_ocellsCurs de cap de setmana per iniciar-se en l’observació d’ocells. El curs és essencialment pràctic, però també inclou una sessió teòrica d’introducció al món de les aus i a com començar a observar ocells al camp. No cal tenir coneixements previs d’ornitologia.

Població: Ulldemolins
Organitza: Institut Català d’Ornitologia / Parc Natural de la Serra de Montsant

Dimecres 1 de juny

Cens d’oreneta cuablanca 

oreneta_cuablancaAmb aquest cens es pretén que els nens i nenes de l’escola de Llavorsí entenguin la necessitat de preservar i ajudar a les diferents espècies ja sigui de flora i fauna per tal de contribuir en la biodiversitat de l’espai on viuen.

Població: Llavorsí
Organitzen: La Paniquella Associació Naturalista i Escola de Llavorsí 

Dissabte 4 de juny

La tortuga marina ens visita

Jornada dedicada a conèixer les tortugues marines que es poden visitar a les nostres platges. Podrem descobrir com són i què hem de fer si en veiem una o trobem un rastre.Podreu participar en diferents activitats a la Platja de Tamarit i Altafulla, al costat de la desembocadura del Gaià. I acabarem amb un vermut per tots els participants! Volem poder explicar a tothom, que a les nostres platges poden arribar tortugues a desovar aquest estiu… i hem d’estar atents i preparats!

Organitza: Associació Mediambiental La Sínia

Diumenge 5 de juny

Dia de les papallones al Turó de Montcada

papallona_pirineuItinerari guiat per conèixer les principals espècies de papallones diürnes, la seva biologia, com identificar-les i el programa que es duu a terme al Turó.

Població: Montcada i Reixa
Organitza: Associació ACER

 

Comments are closed.