No saps què fer aquest cap de setmana? Vols apuntar-te a alguna de les activitats de la Setmana de la Natura? Te’n destaquem algunes que es faran entre els dies 4 i 5 de juny, entorn el Dia Mundial del Medi Ambient:

4 de juny

Barcelona

CaldersConeguem les plantes de vora casa: sortida per conèixer les plantes i les orquídies de Caldersa Calders (Moianès), organitzat pel TIP TEC i l’Ajuntament de Calders.

Recuperem la font de la Guitarra – a Rupit i Pruit (Osona). Farem una excursió a la font per rehabilitar-la! Ajuda’ns! Organitzat per: Ajuntament de Rupit i Pruit.

Sortida naturalista a l’estació biològica del Parc de Collserola: Projecte Biodiversitat Collserola – a Barcelona. Itinerari pel cor de la Serra de Collserola per tal de conèixer el projecte Biodiversitat Insecta Collserola d’estudi dels insectes de la forest de Can Balasc i la seva utilització, per mitjà d’espècies indicadores, en la gestió mediambiental del parc. A càrrec de l’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Un dia entre cavalls lliures! – al Castell de l’Areny (Berguedà). Us convidem a conèixer el projecte Miranda de primera mà, passant un dia entre cavalls lliures en un entorn excepcional. Aprendreu moltes coses interessants sobre aquests fantàstics animals que segur que us sorprendran. Organitza: Projecte Miranda.

Jornada de neteja del delta del Foix i les seves platges – a Cubelles (Garraf). Activitat de neteja de la zona del Delta del Foix i les seves platges, i per a qui vulgui endinsar-se al mar, de neteja de fons (en apnea!). Organitza: SEO BirdLife.

Girona

Festa dels NATUS! Fem 35 anys d’activisme ecologista! – a Girona. Podreu gaudir de tallers d’educació ambiental, grups d’animació infantil, xerrades i debats sobre defensa del territori, i moltes altres activitats! Organitza: Associació de Naturalistes de Girona.

Descobreix l’estany de Banyoles en Caiac.  Conèixer l’Estany des de dins suposa una experiència captivadora i ens ofereix una oportunitat única d’observar el travertí en formació, l’aigua, el paisatge, la fauna, la flora, les pesqueres… des d’un punt de vista insòlit. Organitza: Escola de Natura d Banyoles.

Lleida

Fira Andròmina – a Llavorsí (Pallars Sobirà). És  un mercat de segona mà on es podrà vendre o canviar quasevol objecte o peça de roba, en bon estat. Una forma de contribuir amb el medi ambient. Organitza: Ajuntament de Llavorsí.

160604_cens_voltors_sonCens de voltors: vine a conèixer les grans espècies que sobrevolen el cel del Pirineu! – a Son (Pallars Sobirà). T’acompanyem fins el hide (amagatall) des del que observarem el vol en directe dels voltors (Gyps fulvus) i n’efectuarem un cens! Organitza: Fundació Catalunya La Pedrera.

Tarragona

Bioblitz del Parc Ecohistòric del Pont del Diable – a Tarragona. Durant tot el dia, es realitzarà un Bioblitz, que és una jornada de ciència ciutadana. Diversos especialistes lideraran itineraris de descoberta de la biodiversitat per tota la finca i el tram annex del riu Francolí. Organitzat per: Limonium i Ajuntament de Tarragona.

Arròs, arrels i moixons: Treballs agrícoles a l’arrossar, tradicions i aus del Delta de l’Ebre. Jocs sobre avifauna i activitats tradicionals  del Delta per els més joves.  Organitza: SEO Birdlife

5 de juny

Barcelona

Recuperem la font del Raig de Perafita! – a Perafita. Es tracta d’ajudar a desbrossar, canviar fils de tancats de vaques i ajudar a recuperar la font per tal que en pugui tornar a gaudir tot el poble. Organitzat per Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA)

Millora del pantà de Can Borrell – a Sant Cugat del Vallès. És una activitat de caire festiu i educatiu de voluntariat per contribuïr a la millora ambiental de la zona del pantà i el seu torrent. Organitzat per_ Consorci del Parc Natural de Collserola, Associació de Veïns de Sol i Aire, Associació el Mussol .

Recuperació de la Font de la Llet – a Collserola (Sant Cebrià). Organitzat per Fes Fonts Fent Fonting .

Girona

Festa #SetmanaNatura – a Riudarenes (La Selva). Una festa familiar per prendre consciència de la necessitat de conservar el nostre patrimoni natural, que culminarà amb l’actuació d’en Pau de la família del Super3! Organitza: Setmana de la Natura i Fundació Emys.

160605_can_morgatMans per la conservació de la tortuga d’estany a Can Morgat – Banyoles. Podreu conèixer el bonic entorn de les llacunes de Can Morgat, a tocar de l’Estany de Banyoles, i també la tortuga d’estany, una espècie autòctona en perill d’extinció. Realitzarem una activitat de descoberta de l’espai i la tortuga a través d’un joc interactiu d’una aplicació per mòbil , farem un cens de tortugues, revisarem trampes, i finalment, alliberarem 5 tortugues d’estany a la llacuna de l’Artiga de Can Morgat.

Lleida

Ioga a l’Estany d’Ivars i Vila-sana – Saluda la Terra! – a Vila-sana. Saluda la terra és el títol de l’activitat, i l’escenari és ideal per a practicar aquest tipus de ioga, ja que n’és propici l’entorn d’una bellesa natural i amb la calma d’un espai natural com l’estany. Un moment especial per integrar-se amb la natura i amb un mateix. Organtizat pel Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana.

Tarragona

Descobreix el Penedès amb Barthomeus – al Vendrell. Caminarem al voltant de la Masia Barthomeus, on es cultiven els raïms dels vins Barthomeus que degustarem un cop finalitzi l’activitat. De la mà del Garrofer, GEVEN i Barthomeus coneixerem el ric patrimoni natural, històric i també enològic que amaga aquest petit fragment de territori del Baix Penedès.

Vine a descobrir animals marins (de sorra) a escala real – a Torredembarra. Perquè no imitem una varada d’animals marins a escala real, però de sorra? Dofins, tortugues marines, foques de la Mediterrània… Esteu totes convidades a participar en aquest acte especial i lúdic, en ell aprendrem algunes coses que no sabem de les tortugues marines, dels dofins o la foca mediterrània tot copsant la seva mida real. Organitza: GEPEC – EdC.

160605_oliveresOliveres mil·lenàries: respecte, emocions i simbologia de les velles soques. Visita guiada. Us convidem a una visita guiada per  conèixer, abraçar i estimar les velles soques de les fargues mil·lenàries de la familia Beltran Ferré. Ens atansarem emotivament als vells arbres amb la lectura de poemes i fragments d’autors que han  après a comunicar-se amb ells i gaudirem d’una posta de sol màgica aixoplugats sota les seves branques per Viure La Terra. Organitza: Graëllsia

Tagged with:
 

Comments are closed.